Siri është asistenti virtual ‘më i madh në botë’, posedon 35% të tregut

Siri është asistenti virtual ‘më i madh në botë’, posedon 35% të tregut


Kur bëhet fjalë për asistentët virtualë, në varësi të telefonit dhe platformës që përdorni, mund të përdorni asistentë të ndryshëm virtualë, duke filluar nga Siri, Alexa, Google Assistant, etj.

Por nëse do të kishte një titull “më i madhi në botë” kur bëhet fjalë për asistentët dixhitalë, a do të ishte Siri domosdoshmërisht një emër që ju vjen në mendje?

Me sa duket është kështu, sipas firmës së kërkimit të tregut Futuresource, ku ata pretendojnë se Siri është asistenti më i madh virtual në botë, ku komandon një pjesë prej 35% të tregut global të asistentëve virtualë.

Siç thekson iMore, ka kuptim kur marrim parasysh faktin që Siri transportohet pothuajse në çdo produkt të Apple.

Kjo përfshin pajisje si iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod dhe çdo kompjuter Mac

Share this post